Skip to content Skip to footer

Inchiriere aparat CPAP - aparat pentru apnee in somn

Va oferim serviciul de inchiriere aparat pentru apnee in somn – aparat CPAP, auto CPAP, BiPAP pentru utilizare la domiciliu, cat si posibilitatea de cumparare aparate pentru terapie CPAP cu umidificator, vanzare masti CPAP nazale, faciale.

PROMOTIE - aparat CPAP Auto de inchiriat de la doar 200 lei/luna!

- aparat suport de presiune pozitiva CPAP/Auto/BPAP - GRATUIT cu decontare CAS

Consiliere GRATUITA in alegerea aparatului CPAP si a mastii
bazata pe experienta acumulata de profesionistii nostri in 14 ani de activitate

GYMED Oxigen va ofera o gama completa de aparate si accesorii pentru terapia sindromului de apnee in somn de tip obstructiv (aparate, masti, umidificatoare), aparatele pentru apnee in somn (aparate CPAP) fiind considerate „standardul de aur” pentru tratamentul apneei in somn.
Va asiguram tot suportul nostru pentru a alege un aparat CPAP optim pentru tratament apnee in somn si pentru a inlatura pauzele de respiratie si sforaitul intermitent din timpul somnului, implicit efectele asociate ca riscuri apnee in somn.

Se disting 2 componente de baza ale terapiei sindromului de apnee in somn de tip obstructiv:

  • Aparatul CPAP
  • Masca CPAP
Aparat pentru apnee in somn - aparat CPAP cu Masca CPAP Fisher&Paykel Opus cu pernite nazale

Aparat CPAP / Auto CPAP Morfeus II cu umidificator

1. Tipuri de dispozitive pentru tratament apnee in somn:

Aparat CPAP:

Acesta creeaza o presiune pozitiva continua in caile aeriene, previne obstructia la nivelul acestora cauzata de relaxarea musculaturii la nivelul gatului. Sunt eliminate pauzele de respiratie (apnee), iar pacientul are un somn odihnitor si o respiratie normala.
De asemenea, este inlaturat sforaitul intermitent.
Presiunea este administrata pacientului prin intermediul unei masti CPAP nazala / faciala / cu pernite nazale.

Aparat Auto CPAP:

Sporeste confortul pacientului deoarece aparatul furnizeaza o presiune a carei valoare variaza intr-un interval ale carui limite superioara si inferioara au fost stabilite de catre medic ca fiind optime pentru pacient.

Aparatul tinde sa functioneze cu presiunea cea mai scazuta, monitorizeaza respiratia pacientului, iar cand sesizeaza aparitia unei apnee, va ridica presiunea. (Ex – aparatul Resmed AirSense 10 autoset sau Morfeus II Auto din pozele alaturate)

Aparat Auto CPAP Resmed

Aparat BiPAP / BiLevel:

Furnizeaza 2 nivele de presiune pentru cele 2 faze ale respiratiei, o presiune ridicata pentru inspir si o presiune scazuta pentru expir. Se recomanda pacientilor care necesita valori mari de presiune pentru a mentine caile respiratorii deschise. Daca s-ar utiliza un aparat CPAP in aceasta situatie, pacientul ar sesiza un disconfort mare in faza de expir, iar inima ar fi supusa unor presiuni ridicate in cutia toracica.

GYMED Oxigen va ofera serviciul de inchiriere aparat CPAP, inchiriere auto CPAP si  aparat BiPAP de inchiriat.

2. Tipuri de masti pentru terapie CPAP:

Masca reprezinta interfata dintre pacient si aparatul pentru tratament apnee in somn; succesul terapiei CPAP depinde de adaptarea corecta a acesteia la pacient (tip, marime, etc.).

Masca CPAP nazala:

Este recomandata majoritatii pacientilor, este cea mai eficienta in terapia sindromului de apnee in somn. Poate acoperi nasul in intregime sau poate fi de forma unor pernite nazale care intra in nari. (Ex – masca Opus Fisher & Paykel cu pernite nazale)

Masca CPAP faciala:

Pentru cazuri speciale (atunci cand caile aeriene superioare nu sunt libere – ex. deviatie de sept, polipi) se recomanda acest tip de masca, care acopera atat nasul, cat si gura.

Masca nazala
Fisher & Paykel OPUS

Masca faciala
Fisher & Paykel Vitera