Skip to content Skip to footer
 0721 694 436
De 14 ani impreuna
pentru o respiratie usoara
Wishlist

My wishlist

Product name Unit price Stock status
No products added to the wishlist

view wishlist page

Shopping Bag 0 items - 0.00 lei 0
Wishlist

My wishlist

Product name Unit price Stock status
No products added to the wishlist

view wishlist page

Shopping Bag 0 items - 0.00 lei 0

TERMENI SI CONDITII DE UTILIZARE

Folosirea acestui website implica acceptarea termenilor si conditiilor de mai jos. Recomandam citirea cu atentie a acestora. GYMED Oxigen isi asuma dreptul de a modifica aceste prevederi fara o alta notificare. Cea mai recenta versiune care se aplica poate fi accesata in aceasta pagina. Accesul/vizitarea acestui website de catre dumneavoastra se supune Termenilor si conditiilor de ultilizare si implica acceptul explicit al dumneavoastra cu privire la acestea si reprezinta intelegerea dintre parti.

TERMENI GENERALI DE VANZARE  

1. DEFINITII

Termenii si conditiile generale se vor aplica tuturor vanzarilor de bunuri si servicii de catre SC  GYMED Oxigen SRL, prin intermediul magazinului virtual www.gymed.ro catre cumparator.

Astfel, urmatoarele cuvinte sau expresii vor avea urmatoarele semnificatii: 
Site: inseamna site-ul  www.gymed.ro, pe care produsele sunt prezentate si vandute clientilor. 

Cumparator – persoana fizica, firma, companie sau alta entitate juridica care plaseaza o Comanda.
Vanzator SC GYMED Oxigen SRL, avand sediul social in Bucuresti, Sector 1, Str. Transilvaniei nr. 66.
Produse orice produs sau serviciu, inclusiv documentele si serviciile mentionate in Comanda, care urmeaza a fi furnizate Cumparatorului de catre Vanzator, respectiv toate echipamentele si accesoriile comercializate de Vanzator pe site.
Comanda un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Cumparator si Vanzator prin care Vanzatorul este de acord sa livreze Bunurile si Serviciile si Cumparatorul este de acord sa primeasca aceste Bunuri si Servicii si sa faca plata acestora, avand valoarea unui contract atunci cand este confirmata de catre Vanzator.
Instructiuni de utilizare informatiile necesare pentru utilizarea produsului, transmise numai in momentul achizitionarii bunurilor de catre Cumparator.
Specificatii toate specificatiile tehnice, caracteristicile si/sau descrierile Bunurilor si Serviciilor.

2.  SCOP – DOMENIUL DE APLICARE 
Acesti termeni se aplica comenzilor plasate de catre clienti in Romania (numiti in continuare „Cumparator“) catre SC GYMED Oxigen SRL, CIF: RO25824474 (denumita in continuare „Vanzator”), pe site – ul www.gymed.ro (denumit in continuare „site – ul”).
Aceste Conditii de vanzare sunt accesibile in orice moment pe siteul www.gymed.ro. Clientul le citeste si le accepta bifand caseta furnizata in acest scop inainte de inceperea procedurii de comanda online. 
Daca nu se dovedeste altfel, datele inregistrate in sistemul informatic al vanzatorului constituie dovada tuturor tranzactiilor incheiate cu Cumparatorul. 

3. PRODUSE VANDUTE – AVERTIZARE SI CONDITII
GYMED Oxigen SRL ofera dispozitive medicale pentru oxigenoterapie, pentru tratamentul sindromului de apnee in somn, pentru masurarea saturatiei in oxigen, pentru masurarea in IR a temperaturii corpului, respectiv concentratoare de oxigen, aparate CPAP, pulsoximetre, termometre, accesorii, masti, consumabile. 
De asemenea, comercializeaza consumabile medicale destinate utilizarii in clinici si spitale de profesionistii din domeniul sanatatii, consumabile pentru efectuarea activitatilor de explorari functionale: respiratorii – spirometrie, EKG, ecografie. 
Toate dispozitivele comercializate pe site-ul www.gymed.ro respecta reglementarile UE si nationale in vigoare si au certificare a conformitatii potrivit normelor UE de introducere pe piata a dispozitivelor medicale. 
Aparatele de tip CPAP si concentratoarele de oxigen sunt comercializate in baza recomandarii medicale obtinute de cumparator de la medicul curant si sunt livrate in setarile implicite ale producatorului sau sunt setate conform recomandarii medicale obtinute de Cumparator. 

Informatii initiale – avertisment si precautii in utilizarea dispozitivelor medicale

Fiind un dispozitiv medical, alegerea tipului de aparat CPAP sau concentrator de oxigen trebuie facuta in urma obtinerii unei prescriptii medicale de la medicul specialist. Alegerea produsului este facuta de catre Cumparator si este responsabil pentru aceasta. Pentru a cunoaste caracteristicile si particularitatile aparatelor mentionate, este recomandat sa aveti o discutie in prealabil cu un reprezentant al GYMED Oxigen SRL, care va asigura GRATUIT consultanta necesara in vederea alegerii optime a produsului. Ne rezervam dreptul de a contacta telefonic sau prin email clientul pentru a obtine informatii suplimentare sau clarificari inainte de confirmarea comenzii, aceasta fiind in beneficiul clientului pentru alegerea dispozitivului medical optim pentru terapia cumparatorului.

Pentru dispozitivele medicale de tip concentrator de oxigen sau CPAP, Cumparatorul se angajeaza in special: 
– sa ia nota de instructiunile de utilizare si prospectul produsului.
– sa se asigure ca setarile terapeutice de presiune in cazul dispozitivelor CPAP, setarile debitului de oxigen in cazul concentratoarelor de oxigen sunt conform prescriptiei medicului sau instructiunilor de utilzare care va fi furnizat de Vanzator la momentul vanzarii. 
– sa respecte prescriptia medicala si sa utilizeze dispozitivul conform cu aceasta. Modificari ale setarilor terapeutice prescrise de medic vor fi facute numai pe raspunderea Cumparatorului.
– sa faca vizite la medicul specialist ori de cate ori este necesar pentru a asigura monitorizarea medicala si tratamentul adaptat nevoilor Cumparatorului. 
– sa respecte instructiunile de intretinere si utilizare ale dispozitivului medical prevazute in Manualul utilizatorului pe care il veti primi in limba romana odata cu aparatul achizitionat.

– sa informeze fara intarziere Vanzatorul despre orice dificultate pe care o intampina sau orice incident si sa respecte instructiunile de utilizare, conform manualului de utilizare si prescriptiei medicale; in situatia in care este constient de un incident sau risc de producere a unui incident care implica un dispozitiv medical care ar putea provoca afectarea grava a sanatatii utilizatorului, sa raporteze fara intarziere ANMDM. 

4. COMANDA 
Comanda se plaseaza de catre Cumparator pe site prin intermediul formularului de comanda. In cazul dispozitivelor CPAP si al concentratoarelor de oxigen se va face referire la o prescriptie medicala valabila (vanzatorul nu este responsabil pentru verificarea valabilitatii prescriptiilor mentionate). In acest caz, este responsabilitatea Cumparatorului sa se asigure ca produsele comandate corespund nevoilor sale si cu prescriptia medicala pe care o are de la medic. (Mentionam din nou faptul ca GYMED Oxigen SRL ofera GRATUIT consiliere in alegerea dispozitivului CPAP / aparat de oxigen / masca CPAP, conform cu recomandarile din prescriptia medicala).

Comanda va fi considerata finala numai dupa expedierea catre Cumparator a confirmarii acceptarii comenzii de catre Vanzator prin e-mail sau alte mijloace de comunicare disponibile furnizate de catre Cumparator si transmiterea pretului produsului impreuna cu eventualele taxe (ex.- taxe de transport). Este responsabilitatea Cumparatorului de a verifica exactitatea comenzii si de a raporta Vanzatorului erorile sesizate imediat. 
Orice comanda plasata pe Site constituie un contract incheiat la distanta intre Cumparator si Vanzator. Cumparatorul va fi informat cu privire la evolutia comenzii si a livrarii produsului comandat prin mijloacele stabilite de comun acord. 
Vanzarea este considerata incheiata la data confirmarii de primire a produselor sau la data inregistrarii platii Cumparatorului. 

5. LIVRAREA COMENZILOR 
Dupa confirmarea de catre Vanzator a comenzii si a pretului produselor comandate, produsele vor fi expediate la adresa indicata in Comanda in termen de 1-2 zile lucratoare. Pot exista situatii exceptionale in care acest termen sa nu poata fi respectat – o situatie cunoscuta de Vanzator si comunicata de la inceput Cumparatorului sau o situatie neprevazuta, aparuta in timpul derularii comenzii, spre exemplu intarzieri in livrare din cauza serviciului de curierat.

Comenzile sunt expediate prin societatea de curierat FAN COURIER. Pentru o comanda cu valoare mai mica de 300 Lei (inclusiv TVA) , taxa de transport va fi de 18 Lei (inclusiv TVA) pentru localitatile fara taxare km suplimentari. Pentru o comanda cu valoare mai mare de 300 Lei (inclusiv TVA), transportul este GRATUIT pentru localitatile fara taxare km suplimentari din reteaua Fan Courier. Lista acestor localitati Fan Courier poate fi consultata aici:  https://www.fancourier.ro/wp-content/uploads/2017/08/locatiiFAN.pdf

Pentru celelalte localitati pentru care Fan Courier percepe plata unor costuri suplimentare pentru km suplimentari, costul de transport va fi comunicat Cumparatorului de catre Vanzator inainte de expedierea comenzii.

Vanzatorul se angajeaza sa depuna toate eforturile pentru livrarea produselor comandate de Cumparator in intervalul de timp specificat anterior. Cu toate acestea, in cazul in care produsele comandate nu sunt livrate in termen de 14 zile de la data de livrare stabilita, pentru orice motiv, altul decat cele de forta majora sau din cauza Cumparatorului, vanzarea poate fi anulata. 

Cu exceptia situatiilor speciale sau a indisponibilitatii unuia sau mai multor produse, produsele comandate vor fi livrate simultan. 
Marfurile sunt transportate cu riscul vanzatorului si este singurul care va cere despagubiri impotriva transportatorului in cazul pierderilor sau deteriorarilor cauzate in timpul transportului. 

In cazul livrarii prin curier, acesta nu este autorizat de catre Vanzator sa permita Cumparatorului deschiderea coletelor inainte de semnare de livrare, ci doar ulterior semnarii de livrare si achitarii contravalorii acestora.
Prin livrare efectuata se intelege semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier sau semnarea de primire pe factura fiscala in cazul livrarilor efectuate de personalul Vanzatorului.

Cumparatorul va verifica de indata informatiile referitoare la comanda si produsele la primirea lor prin serviciul de curierat. Inainte de a semna de primire si de a achita valoarea ramburs a acestora, va recomandam sa verificati numarul de colete si starea acestora.  Notati orice problema si respectati cu strictete instructiunile mentionate pentru a face eventuale reclamatii.
Informatine cat mai curand posibil cu privire la eventualele daune survenite in timpul transportului la adresa de email «comenzi@gymed.ro», furnizandu-ne imagini sau alte probe care atesta lipsa de integritate a coletelor sau a produselor. 

6. RETURNARE PRODUSE – APLICABILA NUMAI CLIENTILOR CONSUMATORI FINALI
Cumparatorul avand calitatea de consumator final are la dispozitie o perioada de 14 zile de la primirea produselor comandate sa fie returnate la Vanzator pentru schimb sau rambursare fara a trebui sa justifice cererea si fara penalitati, costuri sau taxe de returnare.

Aceasta perioada de asteptare de 14 zile curge de la primirea produselor comandate. Cand termenul de 14 zile expira sambata, duminica sau o sarbatoare legala, se prelungeste pana in urmatoarea zi lucratoare. 
Clientul care doreste sa faca retur trebuie sa returneze produsele in ambalajul lor original, in perfecta stare, fara deteriorari, impreuna cu toate accesoriile, manuale de utilizare, documentatie si o copie a facturii la urmatoarea adresa: GYMED Oxigen SRL, Bucuresti, Sector 1, Str. Transilvaniei nr. 53, Cod 010799.

Produsele deteriorate, murdare, incomplete sau care nu mai sunt sterile (in cazul produselor de unica folosinta sigilate si care au fost deschise) nu pot face obiectul unei cereri de retur si nu sunt preluate in vederea rambursarii. 
Dreptul de retur poate fi exercitat prin transmiterea unui e-mail la adresa «comenzi@gymed.ro»; se va anexa o copie a facturii comenzii si se va mentiona data primirii produselor in cauza.  In acest caz, Vanzatorul va comunica Cumparatorului o confirmare de primire prin e-mail. Costurile de returnare cad in responsabilitatea Cumparatorului.
Schimbul produselor (in functie de disponibilitate) se va face in termen de cel mult 14 zile de la primirea de catre Vanzator a produselor returnate de Cumparator in conditiile mentionate anterior. In cazul rambursarii, Vanzatorul va restitui sumele platite de client in termen de maximum 14 zile de la primirea de catre Vanzator a produselor returnate de Cumparator in conditiile mentionate anterior. 

7. PRETUL 
Pretul produselor / ofertele speciale de produse sunt valabile atat timp cat sunt vizibile pe site, in limita stocului disponibil.

Pretul produselor vandute este afisat pe Site, in LEI, cu taxele incluse, excluzand costurile de transport, care sunt calculate separat la inregistrarea comenzii dupa cum a fost mentionat la capitolul referitor la livrarea comenzilor. 

8. PLATA SI TRANSFERUL DE PROPRIETATE 
Pretul produselor se achita RAMBURS in numerar la furnizorul serviciilor de curierat rapid FAN Courier, sume care vor fi transferate de acesta catre GYMED Oxigen prin cont colector. 
Comanda validata de cumparator este considerata finalizata numai dupa confirmarea tranzactiei in contul colector (intrarea banilor in contul colector).
In cazul unei plati efectuate prin virament bancar direct de catre Cumparator in contul Vanzatorului, livrarea se va face dupa efectuarea platii in avans si dupa confirmarea primirii transferului bancar de catre Vanzator.

Transferul dreptului de proprietate asupra produselor Vanzatorului in beneficiul Cumparatorului va fi realizat dupa plata integrala a pretului de catre acesta din urma, indiferent de data livrarii produselor.

9. RESPONSABILITATEA 
Vanzatorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Cumparatorul sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre Vanzator a oricareia dintre obligatiile sale conform comenzii si pentru daune care rezulta din utilizarea produselor dupa livrare si in special pentru pierderea produselor. Vanzatorul nu poate fi tras la raspundere pentru daunele de orice fel, corporale sau necorporale, care ar putea rezulta dintr-o functionare defectuoasa sau o utilizare necorespunzatoare a produselor comercializate. Acelasi lucru se aplica oricaror modificari ale produselor exceptand cele efectuate de producatori. 
Vanzatorul va fi raspunzator in cazul in care sub-contractantii si/sau partenerii sai de orice fel implicati in executarea comenzii nu indeplinesc oricare dintre obligatiile contractuale.
Raspunderea Vanzatorului va fi, in orice caz, limitata la valoarea comenzii si nu poate fi invinuit pentru simple erori sau omisiuni care pot sa apara in ciuda tuturor masurilor de precautie luate in prezentarea produselor. In cazul unor dificultati in punerea in aplicare a acestui contract, Cumparatorul  sau Vanzatorul isi rezerva posibilitatea de a cauta o solutie amiabila inainte de orice actiune legala. In caz contrar, se poate actiona conform jurisdictiei din Romania. 

10. GARANTIE – CONFORMITATE 
Toate produsele comercializate de catre site-ul www.gymed.ro beneficiaza de conditii de garantie conform legislatiei in vigoare si politicilor comerciale ale producatorilor. Produsele sunt noi, in ambalajele originale si provin din surse autorizate de fiecare producator in parte.
In cazul produselor vandute si livrate de www.gymed.ro, certificatele de garantie fie sunt emise direct de producator, in cazul in care acesta are o retea de service nationala, fie sunt emise de catre www.gymed.ro.
In cazul certificatelor de garantie emise de producatori, produsul reclamat defect in perioada de garantie trebuie prezentat direct la cel mai apropiat centru de service mentionat in certificat. Acest centru autorizat de producator va prelua intreaga responsabilitate a rezolvarii garantiei.
Lipsa certificatului de garantie al produsului trebuie semnalata in maximum 72 ore de la receptia marfii la adresa comenzi@gymed.ro. Orice sesizare ulterioara nu va fi luata in considerare.
Produsele furnizate de Vanzator sunt pe deplin eligibile in conformitate cu prevederile legale: 
– garantia legala de conformitate pentru produsele aparent defecte, deteriorate sau care nu corespund comenzii 
– garantia legala impotriva defectelor ascunse rezultate „un defect de material, desen sau fabricatie care afecteaza produsele livrate, care le fac improprii utilizarii”. 
Vanzatorul nu este raspunzator de defectarea produsului in urmatoarele cazuri: 
– in caz de abuz, utilizare in alte scopuri decat cele pentru care este destinat produsul, neglijenta in  intretinere, in cazul produselor sparte sau in care au patruns lichide sau alte situatii care pot surveni din culpa Cumparatorului care conduc la defectarea aparatului.

Nu se accepta nicio revendicare pentru orice defect sau defectiune care rezulta din nerespectarea instructiunilor de utilizare si de intretinere, deteriorare sau soc cauzate de Cumparator. 
Nicio interventie asupra dispozitivelor medicale nu este acceptata; acestea vor fi efectuate doar de firmele autorizate de catre producator sau Vanzator. 

Vanzatorul nu aplica nicio garantie comerciala suplimentara celor asumate de producatori si ofera instructiunile de utilizare in limba romana. 
Daca un dispozitiv are un defect sau o defectiune in timpul perioadei de garantie legala sau comerciala, va rugam sa ne contactati telefonic la 0721 694 436 sau prin e-mail la adresa
comenzi@gymed.ro pentru descrierea defectului. 
Dupa primirea sesizarii, GYMED Oxigen informeaza Cumparatorul in termen de 72 de ore de la primirea plangerii despre solutia aplicabila rezolvarii sesizarii. Cumparatorul nu poate solicita nicio compensatie pentru pierderea de utilizare, dar poate solicita un dispozitiv de inlocuire pe perioada reparatiei aparatului. Toate returnarile trebuie efectuate in ambalajul ORIGINAL sau in ambalajul corespunzator de aceeasi calitate. 
In cazul schimbului, dispozitivul inlocuitor devine proprietatea Cumparatorului si dispozitivul returnat devine proprietatea Vanzatorului. 
Perioada de garantie reziduala acordata dispozitivului care face obiectul sesizarii se aplica apoi dispozitivului de inlocuire. Durata garantiei comerciale ramase este marita de perioada de imobilizare a unui dispozitiv reparat in garantie. 

11. INFORMATII JURIDICE  
Informatiile personale colectate pe site pentru a inregistra comenzile sunt necesare pentru procesarea comenzilor si sunt conforme cu prevederile Regulamentului (UE) 2016/679 din 27 aprilie 2016 privind protectia personelor fizice sau juridice privind prelucrarea datelor cu caracter personal.  Pentru detalii suplimentare, accesati sectiunea de
Confidentilitate (GDPR) disponibila pe site.

Se utilizeaza module cookie destinate stocarii informatiilor care va pot identifica dispozitivul in timpul consultarii site-ului pentru a facilita experienta de navigare pe acesta din urma. Este posibil ca numai emitentul unui modul cookie sa citeasca sau sa modifice informatiile continute in acesta. 
Puteti sa permiteti sau sa refuzati inregistrarea cookie-urilor in dispozitivul dvs. cu setarile corespunzatoare ale software-ului browserului dvs. de Internet. In acest sens, va invitam sa consultati sectiunea Politica Cookies cuprinsa in site.

Proprietatea intelectuala 
Continutul Site-ului este proprietatea Vanzatorului si a partenerilor sau furnizorilor sai si este protejat de legile romanesti si internationale referitoare la proprietatea intelectuala. 
Orice reproducere partiala sau totala a acestui continut este interzisa si poate constitui o infractiune de contrafacere. 
Vanzatorul pastreaza dreptul de proprietate asupra tuturor drepturilor de proprietate intelectuala in fotografiile, prezentarile, studiile, desenele, modelele etc. utilizate pentru furnizarea Serviciilor catre Cumparator.  Prin urmare, Cumparatorului i se interzice orice reproducere sau exploatare a acestor materiale fara consimtamantul scris expres al Vanzatorului. 

12. LITIGII 
Aceste conditii generale de vanzare sunt supuse legislatiei Romaniei. Eventualele litigii aparute intre Vanzator si Cumparator se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romanesti competente.

13. INFORMATII PRIVIND DEEE
Deseurile de echipamente electrice si electronice (DEEE) pot contine substante periculoase ce au un impact negativ asupra mediului si sanatatii umane in cazul in care nu sunt colectate selectiv.
Avand in vedere prevederile OUG 195/2005 – referitoare la protectia mediului, OUG 78/2000 – privind regimul deseurilor, in temeiul dispozitiilor art. 10 din H.G 448/2005, privind deseurile de echipamente electrice si electronice, clientii vor avea in vedere urmatoarele:
– clientii au obligatia de a nu elimina deseurile de echipamente electrice si electronice (DEEE) ca deseuri municipale nesortate si de a colecta selectiv aceste DEEE;
– colectarea acestor deseuri (DEEE) se va efectua prin puncte de colectare selectiva puse la dispozitia producatorilor de catre Autoritatile administratiei publice locale care au obligatia potrivit art.5 alin.1) din HG448/2005 de a colecta separat DEEE de la gospodariile particulare si de a pune la dispozitia producatorilor spatiile necesare pentru infiintarea punctelor de colectare a DEEE;
– clientii pot preda DEEE in mod gratuit la punctele de colectare specificate in momentul achizitiei unui produs nou din aceeasi categorie.

Termeni si Conditii - GYMED OXIGEN